MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK’U ZİYARET

“SORUNLARIMIZ DAĞ GİBİ ANCAK EĞİTİM CAMİAMIZ BUNUN KALDIRCAK GÜÇTE!”

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı İshak Çelebi ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Bakan Selçuk’a başarılar Çelebi “Çalışanı, etki alanı, hizmet kitlesi ve verdiği hizmetin sonuçları göz önünde alındığında büyük bir camia olan Bakanlığımızın buna bağlı olarak zamanla kangrene dönmüş birçok sorunu olmakla birlikte eğitim camiamız bunun altından kalkacak güçtedir ”dedi.
Sayın Bakana, Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilmeniz toplumun her kesiminde olumlu karşılanmış olup, sorunların çözümü konusunda eğitim camiamızda yeniden umutlar yeşermeye başlamıştır. İlk icraatlarınızla gönlünü fethettiğiniz eğitim camiası eminim ki bu sorunların çözümünde desteklerini esirgemeyecektir.
Bakana Milli Eğitim Bakanlığının Temel sorunları ve çözüm önerileri adlı bir rapor sunan Çelebi, hayati önem taşıdığını düşündüğümüz sorunlarını çözebildiğimiz takdirde diğer sorunlarında zamanla çözüleceğini söyledi ve sorunları şu ana başlıklar altında sıraladı:
EĞİTİM SİSTEMİMİZİN TEMEL BİR FELSEFESİNİN OLMAMASI,
BAKANLIKTA ADALET, ŞEFFALIK, HESAP VERİLEBİLİRLİK İLKELERİ YOK
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ
MÜLAKAT KALDIRILMALI
ETKİN BİR HİZMETİÇİ EĞİTİM
ÇAĞDAŞ BİR DENETİM SİSTEMİ KURULMALI
MEB’TE AYRIMCILIK ORTADAN KALDIRILMALI. 3600 GÖSTERGE VE EĞİTİM- ÖĞRETİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARINI KAPSAMALI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir